Zoek Woningen

Zoeken op referentie
Zoeken
Selecteer locatie
Maximale prijs
Type Woning
Slaapkamers
Badkamers
000
Gevonden eigendommen Eigendommen zien Filters wissen
(0)Gezochte objectenZoekopdrachten zien

Costa Blanca

De Costa Blanca gelegen aan de Spaanse Oostkust is de toeristische trekpleister van de provincie Alicante. Een benijdenswaardig gebied niet alleen om haar klimaat, maar ook haar goudgeel gekleurde stranden en prachtige bergen met groene valleien in het binnenland, dit alles omgeven door typisch Mediterrane dorpen. Dit gedeelte van Spanje kan rekenen op het gehele jaar zon en een gemiddelde temperatuur van 20ºC dat garant staat voor veel water en sportplezier. Het landschap biedt eveneens mogelijkheden voor mooie wandeltochten, paardrijden, mountainbiken, etc. De Costa Blanca is één van de mooiste gebieden om van zon en strand te genieten omgeven door een prachtige natuur. Haar stranden, het mooie landschap, het weer, de moderne communicatie middelen, hebben tesamen met de hartelijke lokale bevolking de Costa Blanca gemaakt tot één van de meest aantrekkelijke gebieden om te wonen.

Javea, de parel aan de Costa Blanca

Javea gelegen in het noordelijke deel van de provincie Alicante, tussen Cap San Antonio en Cap de La Nao. Cabo de la Noa is de grens tussen de baaien van Valencia en Alicante en is het meest oostelijke punt van de kust van Valencia. Door regelmatige aanvallen van piraten was de bevolking van Javea gedwongen zich 2 kilometer verder het binnenland in te vestigen binnen veilige stadsmuren, deze stadsmuur gebouwd in 1877 staat er nog steeds.

De ommuurde stad van Javea vormt vandaag de dag nog het historische centrum rond de Gotische kerk -San Bartolomé - en omgeven door de typische witte huizen met hun tralievensters en Tosca steen. In dit gebied zijn het stadhuis, de overdekte markt, het culturele centrum, het archeologische museum en de Kapel van Santa Ana op loopafstand van elkaar.

Het maritieme en jachthaven gebied, Aduanas del Mar, bevindt zich op 2 kilometer afstand van het historische centrum. Hier staat ook de Onze Dame van Loreta kerk, die is gebouwd in de vorm van de kiel van een boot.In het Arenal gebied, met het enige Parador Hotel aan de Costa Blanca, bevindt zich Javea´s populairste zandstrand – Het Arenal – het is te bereiken door de parallelle weg te volgen welke langs het strand van Del Benissero loopt. Javea heeft een kustlijn van 20 km van Cova Tallá tot en met Cala de Granadella. Er is een interessante mix van stranden, zo kennen we het zandstrand, Arenal, smalle steen stranden afgezet met dennenbomen, welke uiteraard geschikt zijn voor duiken, Granadela, en naturistenstrand, Ambolo en er zijn kleine grotten zo kennen we Porticholl en La Sardina


Een meer traditioneel beeld geeft het binnenland waar we de Riu-Raus aantreffen evenals de uitgestrekte sinaasappel plantages, die worden beschermd voor het zeeklimaat door de Montgo, dat zich tot het noorden van Javea uitstrekt en een natuurlijke grens vormt tussen Javea en Denia.

Aanbevolen

Bel mij terug
Vandaag in Javea
Gestionar consentimiento